Це, як інформує в.о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан, на 3,1 млн. грн. більше минулорічного показника. Всього за 8 місяців п. р. суб\'єкти господарювання регіону сплатили понад 872 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов\'язкове державне соціальне страхування.

При цьому, загальний приріст надходження ЄСВ, а це 16,6 млн. грн., досягнуто в тому числі завдяки підвищенню рівня податкової культури в суспільстві. Зокрема, з початку року вінничанами укладено 712 договорів добровільного страхування у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Мирослав Продан підкреслює, що повнота та своєчасність сплати ЄСВ  у складній соціально-економічній ситуації сьогодення – одне із ключових завдань. Адже – це основа своєчасних виплат пенсій та соціального захисту наших громадян.

Нагадаємо, Концепція реформування податкової системи, що активно обговорюється з громадськістю та експертами, передбачає зміни і стосовно єдиного соціального внеску, спрямовані на зниження ставок ЄСВ та виведення зарплати з „тіні”. Зокрема, пропонується суттєве скорочення розміру єдиного соціального внеску. Як заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час прямого ефіру на 5 каналі, фахівці-експерти усвідомлюють, що відбудеться зменшення надходження від ЄСВ. Втім, головний вектор детінізації економіки – це удар по зарплатах у конвертах. Зрештою, у службі сподіваються на ефект від детінізації зарплат та на створенні мотивації до їхнього зростання. Невдовзі це має привести до збільшення платежів та до компенсації втрат від зниження ставок ЄСВ.



Переглядів: 2616
Поширень: 0