З них до державного бюджету надійшло майже 1 млрд. 230 млн. грн., решта до місцевого. Начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан зазначає, що у порівнянні з минулим роком надходження до місцевої скарбниці збільшились майже на 64 мільйони гривень.

Основну суму до бюджетів усіх рівнів сплачують підприємства промисловості, протягом січня-вересня від них надійшло понад 943 млн. грн., а це майже 40% від загального збору платежів по області. До державного бюджету промисловий комплекс області вніс 592 млн. грн.

Фахівці ГУ Міндоходів у Вінницькій області постійно працюють над розширенням бази оподаткування, здійснюють моніторинг діяльності підприємств, які при значних обсягах доходів, сплачують до бюджету незначні суми податків, а також борються з тіньовою економікою.

У фіскальній службі сподіваються, що невдовзі запрацює податкова реформа, один із головних напрямків якої, удосконалення системи нарахування та сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ). Уряд має намір вивести з тіні зарплати, а через добровільне разове декларування – легалізувати усі попередні тіньові заощадження громадян. А також планується запровадити непрямий метод контролю сплати податків фізичними особами: податкові органи контролюватимуть, чи відповідають витрати окремих категорій громадян їхнім реальним доходам.



Переглядів: 3128
Поширень: 0