За десять місяців нинішнього року слідчо-оперативними підрозділами ГУ Міндоходів у Вінницькій області викрито 29 кримінальних правопорушень у сфері розкрадання бюджетних коштів та їх подальшої легалізації. Переважна більшість порушень здійснюється в ході тендерних процедур та державних закупівель.

Посадовим особам суб’єктів господарювання, що є замовниками товарів чи послуг, а також підприємствам-переможцям тендерних процедур доведеться відповідати перед законом за розкрадання бюджетних коштів та їх відмивання, зловживання службовим становищем та ухилення від сплати податків. 5 кримінальних проваджень уже направлені до суду. Зокрема, передане для прийняття законного рішення кримінальне провадження відносно посадовців вінницького ТОВ, яке виграло тендер на проведення робіт по захисту від підтоплення присадибних ділянок на території населених пунктів. Перший же транш тендерних коштів у розмірі понад 300 тис. грн. підприємство витратило на власні потреби, взагалі не провівши жодних робіт відповідно до зобов’язань. Посадовцям повідомлено про підозру щодо розкрадання бюджетних грошей та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом. 

Загалом за результатами вжитих заходів підрозділом боротьби з розкраданням бюджетних коштів та їх легалізацією оперативного управління ГУ Міндоходів у Вінницькій області до бюджету відшкодовано понад 1,3 млн. грн.


 



Переглядів: 2781
Поширень: 0