Головне управління ДФС у Вінницькій області повідомляє про те, що Міністерство фінансів України своїм наказом від 14 листопада п.р. № 1128 затвердило у новій редакції Порядок визначення відповідності платника податку на додану вартість критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Наказом передбачено, що для отримання права на автоматичне бюджетне відшкодування сум ПДВ платник повинен одночасно відповідати критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 Податкового кодексу. Відповідність показників критеріїв проводиться на аналізі даних звітних показників платника та наявної податкової інформації в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності.

За результатами проведення автоматизованої звірки відповідності даних платника ПДВ критеріям на автоматичне відшкодування Державна фіскальна служба України не пізніше 15-го календарного дня після граничного терміну подачі звітності формує два переліки платників ПДВ:

перелік платників ПДВ, що відповідають критеріям, визначеним у Кодексі, та мають право на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ;

перелік платників ПДВ, які не відповідають критеріям, визначеним у Кодексі, та не мають права на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ.

Далі зазначені переліки доводяться до відома територіальним органам Державної фіскальної служби, які письмово інформуватимуть платників ПДВ про невідповідність критеріям, визначеним у Кодексі, які дають право на автоматичне бюджетне відшкодування, з наданням детального пояснення і розрахунків за критеріями, значення яких не дотримано.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 17 листопада 2014 р. за N 1454/26231, офіційно оприлюдено 19 листопада 2014 року в газеті «Урядовий кур’єр» та набирає чинності з 1 січня 2015 року.



Переглядів: 3236
Поширень: 0