Частка надходжень мита склала – 18,0 млн. грн., акцизного податку – 2,4 млн. грн., ПДВ – майже 133 млн. грн.

За словами начальника Вінницької митниці Олександра Савчука, загалом сальдо зовнішньої торгівлі у звітному періоді є позитивним: обсяги експортних операцій склали понад 72 мільйони доларів США (65% від загального товарообігу), імпортних понад 38 мільйонів  доларів США.

Найбільше вітчизняні суб’єкти господарювання співпрацювали з Польщею (15% загального товарообігу) та Китаєм (13% загального товарообігу). Обсяги оподаткованого імпорту склали 41,3 тис. тонн вартістю 40,8 млн.$.

Щоб не допускати заниження бази оподаткування, митниця постійно здійснює багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових. За результатами роботи протягом 2015 року базу оподаткування збільшено на 27,4 млн. грн., як наслідок – додатково перераховано до Держбюджету 6,8 млн. грн. податків. Найбільші суми додаткових надходжень, за напрямком коригування митної вартості, забезпечили вантажні автомобілі, плити деревоволокнисті, причепи та напівпричепи, деревина одношарова, лаки на основі акрилових полімерів та ін.



Переглядів: 3284
Поширень: 0