"Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила надання Україні близько $17,5 млрд у рамках нової програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF)", - повідомляє "Еспресо.ТВ".

Директор-розпорядник фонду Крістін Лагард зробила відповідну заяву:

"Рада повідомити, що Виконавча рада МВФ сьогодні ухвалила розширену угоду в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України в розмірі 12,348 SDR (близько $17,5 млрд або €15,5 млрд), засновану на комплексній програмі економічних реформ за підтримки фонду, а також за рахунок додаткових ресурсів з боку міжнародного співтовариства", - зазначається в заяві.

Грунтуючись на заходах, вжитих у рамках попередньої програми стенд-бай, ця нова чотирирічна розширена угода підтримуватиме стабілізацію економіки України та набір глибоких політичних реформ, спрямованих на відновлення стійкого зростання в середньостроковій перспективі, зазначила керівник Фонду. Крім того, додала вона, цей крок сприятиме "поліпшенню умов та стандартів життя українського народу".

Лагард позитивно відзначила кроки української влади, яка "продовжує демонструвати тверду прихильність реформам". Щоб допомогти пом\'якшити наслідки цих змін, особливо для найбідніших верств населення, як зауважила керівник МВФ, "вживаються заходи зі зміцнення та кращої цілеспрямованості системи соціального захисту".

Водночас Лагард визнала, що "програма є амбітною та включає в себе ризики, зокрема ті, що випливають з конфлікту на сході країни". У цьому зв\'язку керівник Фонду висловила сподівання, що режим припинення вогню, який "значною мірою виконується зараз", триватиме й надалі.

Раніше прем\'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, на що уряд витратить гроші МВФ.

У Мінфіні сподіваються, що перший транш фінансування з боку Міжнародного валютного фонду складе 5 мільярдів доларів.



Переглядів: 3443
Поширень: 0