Сьогодні депутати міської ради схвалили актуалізовану експертну оцінку земельних ділянок комунальної власності біля ставу «Поділля», які будуть виставлені на продаж для приватної забудови через відкритий аукціон. Вартість однієї сотки становитиме 57,4 тис. грн. Продаж перших двадцяти з 92 ділянок відбудеться 19 та 20 травня.

Минулого року міською радою було затверджено проект землевідведення для індивідуальної житлової забудови в районі лівого берегу ставу «Поділля», який вінничани звикли називати Вишенським озером. Проектом передбачено поділ території у 6,5 га на 96 земельних ділянок площею від 5 до 10 соток. 92 з цих ділянок мають бути продані через відкритий аукціон, а кошти від продажу підуть у бюджет розвитку міста. В п​одальшому їх буде направлено на капітальні видатки. Дві ділянки зарезервовано для суспільно-господарських потреб - розміщення дитмайданчика, трансформаторної підстанції, контейнерного майданчика і т. ін., ще дві - надано по обміну власнику 10 соток землі, де буде зроблено другий заїзд до котеджного містечка.

Восени 2014-го міською радою було затверджено умови продажу земельних ділянок з експертною оцінкою земельних ділянок. На той час стартову ціну однієї сотки землі було визначено у розмірі 31,4 тис. грн., але у зв’язку із змінами на фінансовому ринку країни та коливанням курсу валют постало питання перегляду ціни. Сьогодні депутатами міської ради було схвалено актуалізовану експертну оцінку земельних ділянок, стартова ціна сотки на аукціоні становитиме 57,4 тис. грн.

«Коли ми розпочинали роботи по проведенню першого у Вінниці відкритого аукціону курс був один, сьогодні він змінився, тому була актуалізована експертна оцінка, - каже в. о. міського голови Сергій Моргунов. - Але я хочу наголосити, що це питання у Вінниці масово обростає різними чутками – нібито ці землі вже продали, і міська рада хоче завуальовано використати землю для власних потреб і т. ін. Всі ці нісенітниці розповсюджують особи, які хочуть займатися незаконною забудовою тієї території. Ми в свій час зупинили цю незаконну забудову, і сьогодні, звичайно, буде відповідний супротив. Нещодавно в одній конторі ці земельні ділянки пропонувалися до продажу по відповідній ціні. Ми звернулися до Прокуратури з заявою до агентства нерухомості щодо зняття об’яви, щоб не було відповідних спекуляцій на цю тему. Я запевняю вас, що ми проведемо аукціон публічно, при участі засобів масової інформації, і всі бажаючі можуть взяти у ньому участь».

Продаж перших двадцяти ділянок через аукціон відбудеться вже 19 та 20 травня, по десять лотів кожного дня. Міською радою відповідно до законодавства було проведено конкурс між фірмами, які мають ліцензію на проведення аукціонів. Враховуючи пропозиції учасників конкурсу було обрано переможця та укладено з ним договір. Ним стало ТОВ «ВІАТЕРРА», яка в подальшому повністю займатиметься проведенням усіх робіт. До 3 квітня на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру буде виставлено оголошення про проведення аукціону. За словами директора департаменту комунальних ресурсів міської ради Ігоря Шутака, ТОВ «ВІАТЕРРА» є єдиним підприємством, уповноваженим представляти інтереси Вінницької міської ради під час проведення аукціону по продажу цих вільних земельних ділянок для індивідуальної житлової забудови. Фірмою буде проведено рекламну кампанію, в тому числі і через засоби масової інформації. «Ми зацікавлені в найширшому попиті і зацікавленості покупців. І сподіваємося, що продаж земельних ділянок принесе певний зиск для наповнення міського бюджету», - каже Ігор Шутак.

Двадцять ділянок, які продаватимуться першими, розташовані найближче до існуючої забудови і далі від озера. Першим аукціоном буде визначено попит, і після аналізу, можливо, необхідно буде ввести певні уточнення до умов проведення продажу. ​



Переглядів: 4120
Поширень: 0