У Житомирській області Служба безпеки України викрила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру.

СБУ у Житомирі прикрила "пральню" де відмивали й вінницькі грошіВикористовуючи «транзитні» комерційні структури, троє зловмисників надавали конвертаційні послуги підприємствам різних форм власності у Києві, Житомирській, Вінницькій та Хмельницькій областях.

Організатори конвертаційного центру під виглядом надання неіснуючої продукції чи послуг через підприємства «фантоми» «накручували» вартість товару та штучно формували ПДВ для його безпідставного бюджетного відшкодування. Комісія за їхні послуги становила 7-9 відсотків залежно від заявленої суми.

Встановлено, що впродовж року зловмисники перевели до тіньового сектора економіки приблизно 30 мільйонів гривень.

Співробітники СБУ затримали трьох зловмисників. Вони мали доставити замовнику чергову суму готівки – 120 тисяч гривень. У одного із спільників вилучено фіктивні фінансові документи для незаконного перерахування 1,36 млн. гривень бюджетних коштів на рахунки підконтрольної зловмисникам фірми.

Правоохоронці провели більше двох десятків обшуків в офісних приміщеннях. Вилучено документацію, що підтверджує фінансово-господарські зв’язки підприємств-замовників конвертпослуг з підконтрольними фіктивними фірмами, і комп’ютерну техніку, на якій вона виготовлялася, печатки тощо.

Управлінням СБУ в Житомирській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.



Переглядів: 3552
Поширень: 0