Скромна британська компанія UK Oil & Gas Investments стверджує, що відкрила до 100 млрд барелів нафти в районі лондонського аеропорту Гетвік. Це більше, ніж вся нафта, добута Великобританією у Північному морі за 50 років

Британська нафторозвідувальною компанія UK Oil & Gas Investments (UKOG) у четвер оголосила, що відкрила на півдні Англії істотні поклади нафти, які потенційно перевищують весь її обсяг, видобутий в Північному морі. Партнер UKOG американська компанія Nutech, що спеціалізується на геофізичному аналізі, оцінила загальні геологічні запаси нафти на ділянці Horse Hill-1 поблизу лондонського аеропорту Гетвік в 158 млн бар. на квадратну милю (61 млн бар. на кв. км).

«Виходячи з цього, ми припускаємо, що в цьому районі містяться запаси нафти об\'ємом від 50 до 100 млрд барелів», - сказав британському Бі-бі-сі генеральний директор UKOG Стівен Сендерсон. Ймовірно, це найбільше нафтове відкриття на суші у Великобританії за останні 30 років, додав він.

Для порівняння, з 1964 року, коли Великобританія почала видавати ліцензії на видобуток вуглеводнів в Північному морі, там було видобуто близько 45 млрд бар. нафти.

Акції UKOG, що торгуються на майданчику AIM Лондонської фондової біржі, з початку дня подорожчали на 208%, випливає з біржових даних. Капіталізація компанії зросла приблизно з £ 19 млн до £ 58 млн ($ 86 млн).

Поклади Horse Hill схожі за геології з продуктивними сланцевими колекторами таких формацій, як Баккен в США і Баженовська свита в Західному Сибіру, ​​наголошується в прес-релізі UKOG. Виходячи з порівняння з американськими аналогами, коефіцієнт вилучення нафти може скласти від 3% до 15%. «Ми вважаємо, що можемо витягти від 5% до 15% нафти під землею, і це означає, що до 2030 року зможемо видобувати 10-30% нафтових потреб Великобританії», - сказав Сендерсон.

Компанія запевняє, що зможе обійтися без використання методу гідророзриву пласта (фрекінгу), що загрожує екологічними ризиками, оскільки нафта на ділянці Horse Hill міститься в колекторах, «до яких можуть бути успішно застосовані традиційні методи горизонтального буріння і закінчення свердловин»



Переглядів: 3403
Поширень: 0