Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує платників про те, що Міністерство фінансів України своїм наказом від 2 лютого 2015 року № 21 вніс зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ. Завдяки поправкам механізм реєстрації платниками ПДВ платників єдиного податку приведено у відповідність нормам нині діючої редакції Податкового кодексу. Платники єдиного податку четвертої групи реєструється платником ПДВ (у тому числі як суб\'єкт спеціального режиму оподаткування) за загальними правилами, встановленими Податковим кодексом та Положенням про реєстрацію платників ПДВ, незалежно від дати обрання або переходу на спрощену систему оподаткування.

У разі відсутності підстав для відмови в реєстрації, органи ДФС зобов’язані зареєструвати особу у Реєстрі платників ПДВ протягом 3 робочих днів після надходження реєстраційної заяви. До цього термін реєстрації становив 5 робочих днів. Строки перереєстрації платників ПДВ також зменшені з 5 до 3 робочих днів.

Платник ПДВ, який уклав із органом фіскальної служби договір про визнання електронних документів, може подати заяву про анулювання реєстрації в електронній формі засобами електронного зв’язку.



Переглядів: 2431
Поширень: 0