Понад шість десятків кримінальних проваджень перебувало в нинішньому році у провадженні слідчих Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області. Кожне друге з них – за фактами умисного ухилення від сплати податків (ст. 212 Кримінального кодексу України). Збільшилася кількість закінчених кримінальних проваджень за тяжкими правопорушеннями і вдвічі зросла кількість направлених до суду проваджень з обвинувальним актом. Втім, дехто з неплатників отримав нагоду уникнути кримінальної відповідальності, пішовши на податковий компроміс: за умови сплати до бюджету 5% нарахованих податкових зобов’язань, особа звільняється від фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість. За своєрідною амністією лише в березні до бюджету надійшло 735 тис. грн., загальна ж сума добровільно відшкодованих збитків по кримінальних провадженнях у рамках податкового компромісу склала близько 2 млн. грн.

11 кримінальних проваджень в нинішньому році розслідувалося за фактами незаконного обігу підакцизних товарів. Це стосується як нелегального транспортування з метою збуту, так і підпільного виготовлення лікеро-горілчаного фальсифікату.

Вжитими заходами з початку нинішнього року сума відшкодованих в ході досудових розслідувань збитків склала понад 3,7 млн.грн.



Переглядів: 2704
Поширень: 0