За словами головного спеціаліста-юриста Головного управління житлово-комунального господарства, енергетики, транспорту та зв’язку Максима Лучкова, завдяки вжитим заходам державних виконавців протягом 2009 року з боржників було стягнуто 351 тис. грн. заборгованості. Станом на 11 вересня на виконанні відділу Державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції перебуває 1823 виконавчих впроваджень на суму 2 млн. 544 тис. грн. У 2009 році державними виконавцями було завершено 335 виконавчих впровадження зазначеної категорії на загальну суму 123 тис. грн. Фактично з них виконані 243 виконавчі впровадження. Крім того, 189 виконавчих документів на загальну суму 289 тис. грн. знаходяться на виконанні за місцем одержання доходу боржників.

У місті на даний час працює 32 робочі групи по виконанню виконавчих впроваджень, у кожну з яких входить працівник ДВС, дільничний інспектор та представник стягувача. Групи працюють в автономному режимі та звітують про виконану роботу щотижня.

Протягом 2009 року житлово-експлуатаційними конторами міста до суду було подано 612 заяв на суму 912 тис. грн. У тепловиків до суду подано 1194 позови на загальну суму - 2 млн. 218 тис. грн. 840 позовів наразі знаходиться в стадії судового розгляду.

Головним управлінням праці і соціального захисту населення Вінницької міської ради розроблено пам’ятки, у яких зазначається, яким чином можна оформити субсидію, якщо людина не в змозі сплатити комунальні послуги.

Наразі накладено арешт на 40 транспортних засобів злісних неплатників. «Як правило, боржники одразу після накладення арешту на автомобіль розраховуються за спожиті послуги, не чекаючи, допоки його автівку конфісковують і відправляють на штрафний майданчик, - розповідає Максим Лучков. - На сьогоднішній день – це один з найдієвіших заходів по стягненню заборгованості».


Переглядів: 3401
Поширень: 0