Відповідати за свою роботу, наповнення бюджету, упереджувати корупційні прояви і боротися з тіньовою економікою − закликав головний податківець Вінниччини своїх колег з усієї області. Спільна нарада керівників структурних підрозділів фіскальної служби нашого регіону пройшла у приміщенні ГУ ДФС у Вінницькій області. Спілкувалися на ній про напрямки роботи, заслуховували начальників ОДПІ і відділень, з’ясовували проблемні питання.

Мирослав Продан  розповів колегам, що нещодавно звітував про роботу обласного відомства новопризначеному голові ДФС Роману Насірову. Під час наради вони обговорили як повинен функціонувати наш регіон в частині наповнення бюджетів, враховуючи реформу з децентралізації влади і його аграрний статус.

«Серед посадовців фіскальної служби Вінниччини не буде «вільного плавання», - Мирослав Продан

Мирослав Продан зазначив, що служба наразі посилить роботу у прикордонних районах, адже фіскали фіксують збільшення випадків контрабанди спирту і цигарок. Керівник також подякував колегам за виконання показників надходжень до бюджетів. Але разом із тим наголосив, що жорстко каратиме керівників інспекцій і відділень, які спробують ухилятися від законодавства, сприяти нечесним платникам чи закриватимуть очі на корупційні прояви.

«Серед посадовців фіскальної служби Вінниччини не буде «вільного плавання», - Мирослав Продан

«Вінниччина визначилась із правовим стилем роботи і я не дозволю, щоб у нашій області хтось намагався займатися махінаціями. Якщо керівник відчуває себе потужним кораблем, який може виходити у вільне плавання, не дотримуючись букви Закону − не заперечую. Але для цього йому доведеться працювати в іншому регіоні, який захоче його прийняти. У Вінницькій області я такого не дозволю», − сказав Мирослав Продан, звертаючись до колег.

«Серед посадовців фіскальної служби Вінниччини не буде «вільного плавання», - Мирослав Продан

Він також попросив звернути увагу на наповнення бюджетів у деяких районах, адже одні громади дефіцитні у частині податкових сплат, інші, навпаки – профіцитні. І, номером першим, керівник назвав питання децентралізації влади. Населення на місцях повинне розуміти, що у нових умовах скільки податків воно заплатить, таке й отримає фінансування.



Переглядів: 3297
Поширень: 0