За вчинені порушення до підприємців застосували фінансові санкції на суму майже 75 тисяч гривень. Зокрема, двох ліцензій реалізаторів алкоголю та цигарок позбавили у травні.

Загалом, за порушення вимог Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» суб’єктам господарювання Вінниччини нарахували понад 935 тис. грн. фінансових санкцій. Із них – за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін − 48,728 тис. грн.; торгівлю алкоголем і цигарками без ліцензії − 659,336 тис. грн.; за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку − 51,00 тис. грн.; за зберігання (реалізацію) тютюнових виробів немаркованих марками акцизного податку − 17,00 тис. грн.; за інші порушення 84,22 тис. грн. (місце не внесено зберігання до ЄДР − 34 тис. грн., несвоєчасне подання звіту про обсяги виробництва та/або обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 17 тис. грн., донараховано акцизного податку за результатами документальної перевірки – 33,22 тис. грн.)

Начальник обласної фіскальної служби Мирослав Продан зазначає, що відомство постійно контролює обіг сигарет, алкоголю та спирту на території Вінниччини. Головне завдання податківців не нараховувати штрафні санкції, а навпаки – упереджувати порушення.



Переглядів: 3379
Поширень: 0