Таке рішення міська рада прийняла для того, щоб підтримати підприємців в складний для бізнесу ча​с. Окрім того, на сьогоднішній сесії прийнято рішення про затвердження звітів з експертної грошової оцінки ще 18 земельних ділянок біля ставу «Поділля», які будуть виставлятись на публічний аукціон восени.

Починаючи з минулого року, до міської ради почастішали звернення від підприємців-орендарів комунального майна щодо відстрочки платежів по оренді, зменшенню розмірів орендної плати та звільненню від штрафних санкцій. Тому міська влада вийшла з ініціативою встановлення пільгового режиму нарахування плати за оренду комунального майна. Це питання було обговорено на Раді підприємців при міському голові і було підтримане ними.

«Міська влада зацікавлена у тому, щоб малий та середній бізнес працював стабільно, бо це і робочі місця для вінничан, і в т. ч. надходження до міського бюджету. Тому і виходимо з ініціативою з 1 липня і до кінця цього року запровадити тимчасовий пільговий режим нарахування плати за оренду комунального майна в розмірі 80 % від встановленого обсягу», - каже в. о. міського голови Сергій Моргунов.

Цю пільгу надаватимуть за договорами оренди, що укладені до 1 липня, за умови повного погашення заборгованості, яка існує на 1 число місяця. Під застосування тимчасового пільгового режиму підпадає 153 договори оренди комунальних об’єктів.

Під час сесії депутатами також було затверджено звіти з експертних грошових оцінок земельних ділянок біля ставу «Поділля». Ці 18 ділянок для садибної забудови мають восени виставити на публічний аукціон. В травні було проведено перший у Вінниці аукціон, тоді вдалося продати 14 ділянок і залучити до міського бюджету 6 млн. грн.



Переглядів: 3134
Поширень: 0