Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що строк державної реєстрації юридичних осіб та взяття на облік суб’єктів господарювання в органах ДФС триває один день.

Щодо самого процесу реєстрації бізнесу, то він складається з наступних кроків:

Перший.

Державна реєстрація юридичної особи або фізичної особи-підприємця. Проводиться у день надходження документів для проведення держреєстрації юридичної особи та не пізніше наступного робочого дня після надходження документів підприємця.

Другий.

Передача відомостей з ЄДР про проведення реєстраційних дій до контролюючих органів. Такі відомості теж передаються у день проведення реєстрації.

Третій.

Взяття на облік новостворених юридичних осіб та підприємців в органах ДФС як платників податків та платників єдиного внеску. Термін взяття на облік – у день отримання відомостей з ЄДР.

Четвертий.

Передача до ЄДР інформації про взяття на облік юридичних осіб та підприємців та даних щодо реєстраційного номеру платника єдиного внеску та клас професійного ризику виробництва платника єдиного внеску за основним видом його економічної діяльності. Термін передачі інформації – у день отримання відомостей з ЄДР.

П’ятий.

Видача (надсилання поштовим відправленням з описом вкладення) державним реєстратором юридичній особи або підприємцю витягу з ЄДР, який містить інформацію про державну реєстрацію та взяття на облік в органах ДФС. Строк – протягом 24 годин після отримання державним реєстратором від органів ДФС та статистики даних про взяття на облік.

Отож, новостворені підприємства, установи чи приватні підприємці наразі мають можливість отримати витяг з ЄДР з даними про проведення державної реєстрації та взяття на облік в органах ДФС не пізніше наступного робочого дня з дня подачі документів державному реєстратору для проведення реєстрації.



Переглядів: 3005
Поширень: 0