Під час позачергової сесії обласної Ради депутати додатково виділили 53324,670 тис.грн. на закупівлю медпрепаратів, дорого вартісного обладнання та на ремонт лікарських установ.

Зокрема, 4600,000 тис.грн виділено на придбання ендопротезів, клапанів для кардіохірургії, кувезів для новонароджених та гемодіалізу для Вінницької обласної клінічної лікарні ім.Пирогова. Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні надано 450,000 тис.грн. для придбання інкубаторів для новонароджених. В обласну психоневрологічну лікарню ім. Ющенка спрямовано 3500,000 тис.грн. За ці кошт тут куплять аспіратор для нейрохірургії, а також зроблять капітальний ремонт відділення центру судово-медичної експертизи.

Крім того, на купівлю кисневого обладнання та ШВЛ для Шаргородської центральної районної лікарні ЦРЛ спрямовано 370,000 тис.грн Вінницькому обласному патологоанатомічному бюро виділено 270,000 тис.грн. на придбання автомобіля для проведення розтинів в районах.

Згідно перерозподілу коштів 3,5 мільйони гривень виділено для обласного клінічного онкологічного диспансеру. За їх рахунок придбають хіміопрепарати та препарати супроводу для лікування онкологічних хворих жителів Вінниччини з НЕR -2 позитивним раком молочної залози і відеогастроскопічну стійку. Обласній станції переливання крові виділено три мільйони на придбання виробів для забору крові.

На проведення ремонтних робіт приміщень закладів охорони здоров'я регіону, депутати обласної Ради додатково направили з обласного бюджету більше 10 мільйонів гривень.

За словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Миколи Копачевського вирішили і проблемні питання залізничних лікарень, які з 2015 року віддали на утримання місцевих бюджетів.

Так, Жмеринську і Козятинську залізничні лікарні перепрофілювали у лікарні відновного лікування.

«На 39 позачерговій сесії обласної Ради ухвалено рішення виділити на утримання закладів понад 11 мільйонів гривень. Зокрема, для Жмеринської лікарні відновного лікування передбачено 5715,200 тис.грн., для Козятинської - 5784,800 тис.грн.. Таким чином було вирішено одне із головних завдань – збережено робочі місця для колишнього персоналу лікарень» – наголосив Микола Копачевський.



Переглядів: 3835
Поширень: 0