У рамках реалізації угоди між Україною і ЄІБ, яка передбачає виділення кредиту в 400 млн. євро на відновлення муніципальної інфраструктури, планується реконструювати низку об’єктів на підприємстві «Вінницяоблводоканал».

Вінницька облдержадміністрація розраховує отримати 40 млн. євро позики для здійснення інвестиційних проектів на комунальному підприємстві «Вінницяоблводоканал» з метою покращення якості водопровідної води.

Кредит в сумі 400 млн. євро на фінансування інфраструктурних проектів українських великих і середніх міст по захисту та відновленню комунальної інфраструктури надав Україні Європейський інвестиційний банк. Відповідну фінансову угоду між Україною та ЄІБ для фінансування проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» підписали Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та Віце-президент ЄІБ Ласло Бараньяй 23 липня.

«Вінницький водоканал уже не один рік працює з Банком, тому ми розраховуємо на продовження цієї співпраці. І зацікавлені в отриманні кредитних ресурсів на дуже привабливих умовах під 2% річних на 22-30 років в залежності від проекту з можливістю відстрочки платежів по відсотках до 8 років», - відзначив заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник.

Згідно умов угоди загальний період погашення позики по проектам модернізації постачання тепла складає 22 роки, по проектам модернізації постачання води – 30 років. Відсоткова ставка складатиме до 2%.

Кінцевими отримувачами коштів є центральні, регіональні чи місцеві органи влади, комунальні та муніципальні підприємства, що забезпечують комунальні послуги.

На сьогодні, повідомив Василь Броварник, відбуваються консультації та узгодження переліку об’єктів та обсягів їх фінансування з ЄІБ та Міністерством регіонального розвитку, яке координує виконання цієї програми.

За кошти ЄІБ комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» планує реконструювати дві водопровідні станції та системи подачі і розподілу води в місті Вінниці, які працюють на межі, відстійники, реагентне господарство, очисні споруди, а також низку водогонів і каналізаційних колекторів.

Віце-президент ЄІБ Ласло Бараньяй зазначив: «Цей проект реалізується у відповідності до зобов'язання Банку ЄС підтримати Україну та її народ. Сучасна і надійна муніципальна інфраструктура сприятиме підвищенню якості життя людей, що живуть у містах України. Це допоможе заощадити енергію, забезпечити кращі і більш економічні послуги і допомогти захистити навколишнє середовище».



Переглядів: 3202
Поширень: 0