Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що з 29 липня п.р. Законом України від 16.07.2015р. №643 статтю 192 Податкового кодексу України доповнено новими правилами щодо податкового обліку коригування податкових зобов’язань по ПДВ у випадку, коли відбувається зміна кількісних чи вартісних показників обсягів постачання товарів чи послуг.

У випадку збільшення суми компенсації вартості товарів/послуг на користь постачальника або якщо коригування кількісних та вартісних показників у підсумку не змінює суму компенсації, розрахунок коригування, складений постачальником товарів/послуг до податкової накладної, яка видана їх отримувачу - платнику податку, підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних постачальником (продавцем) товарів/послуг. Отримувач має право збільшити суму податкового кредиту лише після реєстрації постачальником в Єдиному реєстрі податкових накладних розрахунку коригування до податкової накладної.

Якщо ж передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг, тоді постачальник надсилає складений розрахунок коригування отримувачу товарів/послуг, який повинен зареєструвати розрахунок коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. При цьому постачальник товарів/послуг має право зменшити суму податкових зобов'язань за таким розрахунком коригування після його реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних отримувачем.

Також в Податковому кодексі з’явилися нові норми, які визначають, що розрахунки коригування, складені платником податку до податкових накладних, що не видаються отримувачу, що складені до 1 лютого 2015 року, а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України, підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних таким платником податку.



Переглядів: 3024
Поширень: 0