Головне управління у Вінницькій області інформує, що з 1 вересня п.р. наберуть чинності положення Закону України від 17.07.2015р. № 655 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків».

Зокрема, частково змінені ознаки безнадійної податкової заборгованості, з 2500 до 6000 гривень збільшено вартісний критерій для визнання активів основними засобами, змінено граничні терміни подання податкової звітності у разі надсилання її поштою – таке відправлення слід здійснити не пізніше ніж за п’ять (було – десять) днів до закінчення установленого строку подання податкової декларації.

Не буде нараховуватися пеня у випадку внесення змін до податкової звітності внаслідок виправлення платником самостійно виявленої помилки (занижених податкових зобов’язань) при умові, що зміни до податкової звітності були внесені протягом 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов'язання.

Для платників податків, обсяг доходів або операцій яких за попередній (звітний) рік не перевищив 20 млн. гривень установлено норму, яка з 1 вересня 2015 року до 31 грудня 2016 року включно передбачає скасування штрафних санкцій, нарахованих на суму податкового зобов'язання, яку без оскарження податкового повідомлення-рішення своєчасно сплачено до бюджету. При цьому у разі скасування штрафної санкції відповідне сплачене податкове зобов'язання подальшому оскарженню не підлягає. Якщо ж протягом року контролюючим органом буде повторно визначено суму податкового зобов'язання з одного й того самого податку або збору, зазначена норма щодо скасування штрафних санкцій застосовуватися не буде. 



Переглядів: 3493
Поширень: 0