Хоча бізнесмени вінницького масштабу і розраховували, мабуть, на короткозорість податкової служби, коли „підгодовували” економіку європейських країн, а „відбити” гроші вирішили за рахунок вітчизняного бюджету.

Директор вінницької фірми, вона ж засновник цієї фірми, вона ж її головний бухгалтер займалася купівлею за кордоном автомобілів відомих і престижних марок. Для чистоти і законності операції укладала договори із британською фірмою на закупівлю транспортних засобів. Як невдовзі встановлять вінницькі податкові міліціонери, жінка лише використовувала реквізити цієї фірми для оформлення документації, насправді ж, жодних фінансово-господарських операцій із британцями не вела. Вони слугують прикриттям фінансових оборудок. У дійсності ж фірма купує автотранспорт у фізичних та юридичних осіб зовсім іншої європейської країни, до того ж, за готівку. По підроблених супровідних документах вартість кожного авто не перевищує 1-1,5 тисяч євро, що звісно, у рази менше їх реальної вартості. Відтак, на кордоні сплачуються мізерні платежі та збори. Крім того, до декларації із податку на додану вартість (ПДВ) керівник фірми внесла угоду із британською фірмою і заявила до відшкодування з бюджету ПДВ в сумі майже 100 тисяч гривень. Таким чином, дана фірма двічі намагається обдурити державу.

Незаконно розбагатіти на круглу суму підприємливій пані завадила податкова перевірка з питань достовірності нарахування бюджетного відшкодування ПДВ, яка й встановила порушення. Бізнес-леді не лише втратила очікуваний заробіток, але й потрапила під кримінал – слідчі податкової міліції порушили відносно неї кримінальну справу за фактом замаху на отримання бюджетних коштів у великих розмірах.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3431
Поширень: 0