Сьогодні у Вінниці відбувся другий аукціон з продажу земельних ділянок комунальної власності під індивідуальне житлове будівництво. Торги відкриті – їх учасниками мог​​ли стати всі бажаючі. За 10 ділянок, які 17 вересня пішли з «молотка», до міського бюджету вдалося залучити майже 3 млн.грн.

Перший аукціон по продажу земельних ділянок біля ставу «Поділля» пройшов навесні. За його результатами до міського бюджету надійшло 6 млн.грн. Загалом на тій території через відкриті торги заплановано продати 92 ділянки.

Попередньо міською радою відповідно до законодавства було проведено конкурс між ліцензованими підприємствами, які мають право на проведення аукціонів. Переможцем якого стало ТОВ «ВІНЕКС», яке і займається усім комплексом робіт щодо підготовки та проведення аукціонів. Більш ніж за місяць до проведення перших торгів на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Вінницької міської ради, інших електронних та друкованих ЗМІ, біл-бордах було розміщено оголошення про проведення торгів. Зареєструватись на участь у них могли усі бажаючі.

Вартість однієї сотки землі більше 60 тис. грн., але враховуючи, що земельні ділянки мають різну площу, стартова вартість лотів була різною – від 290 тисяч гривень до майже 400 тисяч. Кількість кроків по збільшенню ціни було, як правило, 2-3, кожен з яких становить 1% вартоcті ділянки.

Біля ставу «Поділля» через аукціон сьогодні продано десять ділянок

Один із перших, хто взяв участь у другому аукціоні, Павло, працює в сфері ІТ-технологій. Він розповідає, що на його здивування, вінничани досить пасивно ставляться до можливості взяти участь у таких торгах, навіть ті, хто має гроші. «Я дізнався про такі аукціони ще навесні, але в мене тоді не було можливості взяти в ньому участь. Тому я чекав, коли буде другий аукціон, збирав гроші та приймав рішення, чи купувати тут земельну ділянку. І так складається, що на даний момент для нас це дуже гарна цінова пропозиція. Я здивований, що громадяни якось пасивно поставились до можливості, яку надає міська рада. Я дізнався про аукціон з біл-борду, своїм знайомим радив брати участь, але декого брали сумніви, що там дуже близько до озера. Я консультувався із різними людьми, зважив всі ризики і вважаю, що прийняв правильне рішення, придбавши тут три ділянки. Загальна площа вийшла майже 15 соток», - розповів Павло. ​



Переглядів: 4939
Поширень: 0