Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що Державна фіскальна служба України листом від 11.09.2015 р. № 338356/7/99-99-19-03-01-17 надала роз’яснення щодо цільового використання коштів, що акумульовані сільськогосподарськими підприємствами на спеціальних рахунках.

Основне:

  • У системі електронного адміністрування ПДВ сільськогосподарські підприємства використовують два електронних рахунки: основний та додатковий.
  • Основний електронний рахунок призначається для проведення розрахунків з бюджетом. На такий рахунок сільськогосподарські підприємства перераховують зі свого поточного рахунку кошти в сумах, необхідних для реєстрації податкових накладних по діяльності іншій, ніж сільськогосподарська.
  • Додатковий електронний рахунок призначений для перерахування коштів на спеціальні рахунки сільськогосподарських підприємств. На цей рахунок сільськогосподарським підприємством зараховуються кошти з поточного рахунку в сумі, необхідній для реєстрації податкових накладних, які складаються сільськогосподарським підприємством при здійсненні операцій з постачання сільськогосподарських товарів/послуг у межах спеціального режиму оподаткування.
  • Кошти, перераховані платником податку зі спеціального рахунку, відкритому в установі банку або казначействі, на основний або додатковий електронний рахунок, з метою збільшення реєстраційної суми, вважаються такими, що використані не за цільовим призначенням, та підлягають стягненню до бюджету відповідно до пункту 123.2 статті 123 Кодексу із застосуванням відповідних штрафних санкцій.


Переглядів: 2686
Поширень: 0