На 16 підприємствах Вінниці протягом минулого місяця ліквідована в повному обсязі заборгованість по зарплаті на загальну суму майже в два мільйони гривень. Крім того, 34 підприємства скоротили заборгованість на загальну суму понад 2,8 млн. грн. Разом з тим, темпи зменшення заборгованості залишаються досить повільними. Процес зменшення та ліквідації заборгованості по виплаті зарплати гальмує новоутворена заборгованість.

За даними управління економіки і інвестицій Вінницької міської ради, станом на 1 жовтня про новоутворену заборгованість прозвітували 10 підприємств, які заборгували своїм працівникам понад 2,5 млн. грн. заробітної плати. Крім того, на 2,2 мільйони гривень зросла заборгованість на майже тридцяти економічно активних підприємствах.

За даними моніторингу, на 23 жовтня в рахунок погашення заборгованості підприємствами міста виплачено 5,4 млн. грн., в тому числі державними підприємствами 1,7 мільйони, комунальними - 2,5 та приватними - 1,2 мільйони гривень. Залишок заборгованості станом на 22 жовтня становить 12 млн. грн.


Переглядів: 3546
Поширень: 0