Кабінет Міністрів України схвалив постанову «Про тимчасові заходи щодо формування орієнтовних показників митної вартості товарів, що використовуються у системі управління ризиками при митному оформленні товарів, які ввозяться на митну територію України у митному режимі імпорту (випуску для вільного обігу)».

Проект документу був розроблений Міністерством фінансів та Державною фіскальною службою на доручення Прем`єр-міністра України щодо формування єдиного підходу при розмитненні імпортованих товарів. Це необхідно для створення рівних умов для всіх суб`єктів зовнішньоекономічної діяльності та єдиного підходу при визначенні митної вартості на всій території України.

Постанова запроваджує систему єдиних орієнтовних показників митної вартості товарів, які будуть використовуватися в системі аналізу ризиків, що дозволить виявляти спроби маніпуляцій з митною вартістю.

Нагадаємо, що з жовтня 2015 року Державна фіскальна служба України на своєму веб-порталі планує оприлюднювати інформацію про середньорозрахункову вартість товарів, митницю, де оформлювався товар, країну його походження та відправлення, вид транспорту, яким зазначений товар прибув до України. Інформація буде прилюднюватись за звітний місяць. 



Переглядів: 3885
Поширень: 0