Триває загальнодержавна операція «Рубіж», ініційована Державною фіскальною службою України. Мета операції – виявлення, попередження та перекриття каналів незаконного переміщення товарів народного споживання, зокрема високоліквідних та підакцизних.

В рамках відпрацювань співробітниками оперативних підрозділів ГУ ДФС у Вінницькій області та працівниками Вінницької митниці ДФС за участю працівників Могилів-Подільського прикордонного загону проведено ряд спільних заходів.

Так, за місяць, що триває операція, з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму близько 300 тисяч гривень. Конфісковано товарів загальною вартістю близько 700 тис. грн. грн. Крім того, проведено 52 митних огляди та  переогляди товарів і транспортних засобів, в результаті яких виявлено 70 фактів порушення Митного кодексу України. За даними фактами складено 70 протоколів про порушення митних правил на суму 439 тис. грн. За результатами розгляду адміністративних проваджень винесено 48 постановпро накладення адміністративних стягнень: накладено штрафних санкцій на суму 430 тис. грн., стягнуто до бюджету 159 тис. грн. За результатами вжитих заходів розпочато три кримінальних провадження – за ст. 204 Кримінального кодексу України (щодо незаконного обігу підакцизних товарів), за ст. 212 КК України – умисне ухилення від сплати податків та за ст. 201 – контрабанда.   



Переглядів: 4364
Поширень: 0