Впродовж січня-вересня 2015 року з підприємств-боржників Вінниччини зібрано 162,5 млн.грн. Зазначену суму вдалося мобілізувати за рахунок вжитих фіскальною службою області заходів. Із цієї суми до Державного бюджету надійшло 93,2 млн. грн., до місцевих бюджетів – 69,3 млн. грн.

Якщо розглянути ці надходження у розрізі вжитих фіскальною службою заходів, то понад 90 відсотків або 148,8  млн. грн. забезпечено за рахунок вжиття упереджувальних заходів до боржників, серед яких сплата розстрочених сум грошових зобов’язань. Решта – це кошти від вилучення готівки, за рахунок стягнення платіжними вимогами грошей з рахунків боржників, від стягнення податкового боргу у судовому порядку. Також – це надходження від підприємств, що перебувають у процедурі банкрутства та від реалізації активів, які перебувають в податковій заставі.

Додамо, за підсумками січня-вересня цього року податкова заборгованість по області скоротилася на 24,3 млн.грн. або на 4,6 відсота. Зокрема, податковий борг з податку на прибуток зменшився на 6,7 млн.грн., з ПДВ – на 7,2 млн.грн.  та з податку на доходи фізичних осіб –  на 1,2 млн.грн, за іншими податками  – на 21,1 млн.грн.  Водночас, дещо зріс податковий борг з плати за землю та з акцизного збору.



Переглядів: 2451
Поширень: 0