У січні–жовтні цього року працівниками Вінницької митниці складено 510 протоколів про порушення митних правил, вартість предметів яких становить близько 9,5 млн грн. Ця сумма перевищує показник аналогічного періоду минулого року майже в 8 разів. Натомість  категорії предметів правопорушень залишилися  сталими.

Так, найбільше порушень зафіксовано при переміщенні через митний кордон тютюнових виробів (102 справи) та алкогольних напоїв (159 справ) на суму 501 тис. та 79 тис. грн. відповідно. Проте найбільші суми митних правопорушень – майже 1,5 млн грн. – при оформленні транспортних засобів.

До підрозділів УМВС України в області направлено 3 повідомлення, 2 з яких  - за подання підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. На адресу УСБ України в Вінницькій області за ознаками злочину було направлено 4 повідомлення щодо переміщення наркотичних засобів та 7 повідомлень щодо контрабанди старовинних монет, старовинних книг та предметів колекціонування, що можуть належати до культурних цінностей.  



Переглядів: 2693
Поширень: 0