Голова ОДА Валерій Коровій  відзначив, що область має непогану базу надходжень до місцевих бюджетів: за результатами бюджетної децентралізації в цілому доходи місцевих бюджетів зросли, по відношенню до відповідного періоду минулого року, майже на 42 %, в основному - за рахунок так званих місцевих податків і зборів, які були впроваджені з 1 січня поточного року.

Так, податок на майно, який включає в себе як орендну плату за землю, так і безпосередньо податок на майно, в цілому по Вінницькій області склав 382 млн. гривень. Істотно зріс колишній фіксований податок сільськогосподарських підприємств, який нині введений в 4 групу єдиного податку: за цієї позицією за 10 місяців поточного року надійшло майже 106 млн. грн. Надходження ж від акцизного збору загалом по області склали 193 млн. гривень. «В цілому додаткові надходження до місцевих бюджетів, порівняно з відповідним періодом минулого року, зросли на 740 млн. гривень. Це великий фінансовий ресурс, який, в першу чергу, надійшов до бюджетів базового рівня», - наголосив Валерій Коровій.

Завдяки децентралізації додаткові надходження до місцевих бюджетів зросли на 740 млн. грн.

Відповідно до змін, внесених до Бюджетного кодексу, на сьогодні можна приймати місцеві бюджети, не чекаючи прийняття державного. І принципово важливо, аби ці бюджети були прийняті протягом грудня. Про це повідомив голова ОДА Валерій Коровій.

«В нас дуже багато є окремих питань. Ми збалансували видатки, і вам надійшли субвенції на освіту та охорону здоров’я. На сьогодні ми опрацьовуємо додаткові пропозиції, які надходять, працюємо з Кабінетом Міністрів України і максимальною мірою доведемо до вас ще додаткові фінансові ресурси, які ми передаємо на місця для того, щоб збалансувати поточні видатки», - зауважив Валерій Коровій.



Переглядів: 3753
Поширень: 0