Так, брифінг заступника начальника управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС у Вінницькій області Наталії Румак, був приурочений новаціям для аграріїв.

Серед іншого йшлося про продовження у 2016 році спецрежиму нарахування та сплати податку на додану вартість виробниками сільськогосподарської продукції, утім суттєво видозміненого. А саме, якщо раніше ПДВ, обчислене в межах спецрежимної діяльності до бюджету не сплачувалось, а перераховувалось на власний спецрахунок, то починаючи зі звітного періоду січня 2016 року, сума ПДВ, визначена до сплати, має перераховуватися пропорційно операціям, що привели до виникнення такого ПДВ.

У своєму виступі спікер наголосила на запровадженні та необхідності заповнення нової форми декларації з ПДВ для с/г товаровиробників, нового додатку 10 «Розрахунок сум податку на додану вартість за операціями з сільськогосподарськими товарами/ послугами, що підлягають сплаті до державного бюджету та перерахуванню на спеціальний рахунок» та зміненого додатку 9 «Розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг».

На Вінниччині продовжується кампанія інформування платників про законодавчі зміни в оподаткуванні

Увагу присутніх представників ЗМІ Наталія Румак акцентувала також і на особливостях нарахування та сплати єдиного податку платниками 4-ї групи. Для них у 2016 змінено ставки єдиного, які в порівнянні з попереднім роком збільшені в 1,8 рази (для ріллі, сіножатей і пасовищ було 0,45 відсотка, стало - 0,81 відсотка, для багаторічних насаджень було 0,27 відсотка, стало 0,49 відсотка, для земель водного фонду – було 1,35 відсотка, стало - 2,43 відсотка).

Підсумовуючи спілкування із медійниками області модератор брифінгу–начальник відділу комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області Таїса Глімбоцька сказала, що як керівництво служби, так і усі фахівці ДФС Вінниччини задля поінформованості платників податків регіону намагаються використовувати доступні форми та методи роз’яснювальної роботи. Окрім того, завжди відкриті до спілкування та готові підтримати будь-які ініціативи ЗМІ, платників податків або громадськості у цьому напрямку.



Переглядів: 2171
Поширень: 0