Днями відбулась робоча зустріч керівництва Вінницької митниці та ДФС з представниками Громадської Ради та суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, що експортують сільськогосподарську продукцію до країн ЄС.

Головними питаннями порядку денного стали впровадження економічної частини Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами - членами, з іншої сторони. Зауважимо, ця угода від 27.06.2014, ратифікована Законом України від 16.09.2014 №1678-VII (далі - Угода). Окрім того, обговорювались проблемні питання, що виникають під час оформлення та видачі сертифікатів з перевезення EUR.1 на товари сільськогосподарської продукції при експорті до країн ЄС, а також необхідні для цього документи та вимоги до заповнення сертифікатів.

Нюанси експорту до країн ЄС сільгосппродукції обговорювали у Вінниці

Керівництвом митниці було наголошено, що одним із ключових моментів положень Угоди є поступове створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Зокрема, кожна сторона зменшуватиме або скасовуватиме мито на товари, що походять з іншої сторони, відповідно до графіку, протягом 10 років.

Додамо, що: з початку року працівниками Вінницької митниці ДФС видано 681 сертифікат з перевезення форми EUR.1. Це майже 10% від загальної кількості виданих сертифікатів з перевезення форми EUR.1 по Україні. Найбільше сертифікатів з перевезення форми EUR.1 видано до таких країн, як: Австрія, Румунія, Польща та Нідерланди.



Переглядів: 2295
Поширень: 0