За перший місяць звітного року місцеві громади Вінниччини отримали у своє розпорядження  майже 47,7 млн. грн. єдиного податку. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослава Продана – це на 14,8 млн. грн. або на 45 відсотків більше від очікуваних надходжень.

Із загальної суми сплаченого майже 67,8 відсотків або понад 32,3, млн. грн. – це внесок громадян – підприємців. Решта припадає на юридичних осіб – спрощенців. 

Мирослав Продан зауважує, що станом на 1 лютого поточного року спрощену систему оподаткування обрали близько 41 тисячі суб’єктів підприємництва Вінницької області. З них 34,6 тисяч або 85 відсотків – фізичні особи-підприємці.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року стали чинними зміни щодо спрощеної системи оподаткування. Так, у 3-й групі зможуть знаходитися лише підприємці та юридичні особи, у яких протягом календарного року обсяг річного доходу не перевищує 5 мільйонів гривень.(раніше було 20 мільйонів). При цьому кількість найманих працівників не обмежується. 

Ставки єдиного податку для 1-ї та 2-ї груп зважаючи на те, що зріс розмір мінімальної заробітної плати, для платників 1-ї групи складатимуть 137,8 грн., для платників 2-ї групи – 275,6 грн. 

Для платників 3-ї та 4-ї груп ставки єдиного податку збільшуються. Для 3-ї групи замість 2% (для платників ПДВ) і 4% (для неплатників ПДВ) ставки стануть відповідно 3% та 5% до суми отриманого доходу.  Для платників 4-ї групи розмір ставки податку з одного гектара сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду, які залежать від категорії (типу) земель та їх розташування, також зросли приблизно на 80 відсотків кожна.



Переглядів: 2313
Поширень: 0