1 березня відбулось спільне засідання обласної робочої групи з питань забезпечення детінізації економіки області та регіональної ради підприємців при облдержадміністрації.

Керівник виконавчої гілки обласної влади закликав представників бізнесу боротися із тіньовою зайнятістю в області та сприяти легальному працевлаштуванню безробітних вінничан. «Слід напрацьовувати механізми співпраці різних категорій бізнесу. Лише синергія органів виконавчої та самоврядної влади, громадських організацій, асоціацій підприємців та громадськості допоможе знизити рівень тіньового ринку та вийти на достойну оплату праці» - наголосив Валерій Коровій.

Валерій Коровій анонсував присутнім, що підписано розпорядження голови ОДА, яким створено обласну робочу групу з питань забезпечення детінізації економіки області.

«На сьогоднішній день в пріоритеті має стояти питання підвищення заробітної плати для тих, хто працює легально та вирішення проблеми тіньового ринку праці, що вимірюється у межах 300 тис. осіб. У Вінницькій області в середньому нараховується 1 млн. 600 тис. жителів, з них працездатного населення - 780 тис. чол. Середньооблікова чисельність зайнятих жителів становить 282 тис. чол.. (в сфері с\г працює – 31 тис.чол., в промисловості – 54 тис.чол., в малому бізнесі 180 тис.чол., в бюджетній сфері – порядку 105 тис. чол.). А за офіційними даними близько 30 тис. населення є безробітними. Тому пріоритетним напрямком є працевлаштування населення і тут не обійтися без сприяння представників вінницького бізнесу», - зазначив Валерій Коровій.

Коровій закликав представників бізнесу сприяти легальному працевлаштуванню вінничан

За його словами, бюджетна сфера Вінницької області раніше, як суб’єкт бізнесу, платила 37% податку, а тепер за рахунок зменшення відсоткової ставки, економія по області становить майже 450 млн.грн. Нині є можливість спрямувати ці кошти на інші потреби області: «Такий позитивний показник дає можливість підвищити заробітну плату в середньому на 20%».



Переглядів: 2466
Поширень: 0