Питання реформування фіскальної служби області, впливу змін до податкового та митного законодавства на покращення умов ведення бізнесу, участь громадськості в даних процесах обговорювалися під час черговового засідання Громадської ради за участі керівництва ГУ ДФС у області та Вінницької митниці.

Голова Громадської ради при ДФС у Вінницькій області Юрій Захарчук прозвітував про результати роботи за минулий рік, проінформував про питання, що розглядалися на засіданні Громадської ради ДФС України.

«Ми маємо позитивну динаміку надходжень до бюджетів всіх рівнів: при зменшенні на чверть податкових перевірок, за перший квартал 2016 року платники податків Вінницької області перерахували до зведеного бюджету близько 1 млрд. 517,2 млн. грн., що на  278,5 млн.грн., або понад 22 відс. більше минулорічних показників. Платникам, що працюють в правовому полі, сьогодні потрібно не заважати,» - зазначив на зібранні начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський. Під час спілкування з громадськими активістами керівник відомства обговорив проблемні питання як податкового законодавства, так і організації роботи податкових інспекцій та центрів обслуговування платників. Зокрема було надано доручення проаналізувати питання проведення перевірок СПД-фізичних осіб у зв’язку з припиненням реєстрації.

На засіданні Громадської ради при ДФС у Вінницькій області напрацьовано зміни до законодавства

Про позитивний вплив на пожвавлення суб’єктів ЗЕД відміни додаткового митного збору та інших новацій, що запрацювали з нового року при митному оформленні товарів, проінформував членів Громадської ради перший заступник начальника Вінницької митниці Педосенко І.М. Він зокрема зазначив, що у березні 2016 року Вінницькою митницею ДФС здійснено митне оформлення 103 тис. тонн вантажів, пропущено через митний кордон України 38 тисяч транспортних засобів, 243 тисячі громадян, а Державний бюджет отримав 165,9 млн. грн.

Під час засідання обговорювалися також питання детінізації економіки, шляхи та методи боротьби із зарплатою в конвертах.

За результатами обговорення проблемних питань оподаткування підготовлено пропозиції по внесенню змін до чинного законодавства (щодо формування витрат приватних підприємців та звітності з акцизного податку).



Переглядів: 3371
Поширень: 0