З незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму понад 5 млн. грн., в тому числі спирту на суму понад 3,5 млн. грн., фальсифікованих алкогольних напоїв загальною вартістю понад 1 млн. грн. Крім того, конфісковано підакцизних товарів на суму 120 тис. грн.    

З початку нинішнього року за матеріалами оперативних підрозділів викрито 24 кримінальні правопорушення, половина з яких тяжкі та особливо тяжкі. 6 кримінальних проваджень розпочато за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, 7 – щодо незаконного обігу підакцизних товарів. 9 кримінальних проваджень направлено до суду. По закінчених кримінальних провадженнях до бюджету відшкодовано збитків на суму понад 2 млн. грн.

По напрямку захисту державного бюджету від розкрадань зареєстровано 5 кримінальних проваджень, з яких 3 – по переможцях державних закупівель, 2 – по їх замовниках. За результатами викриття на території області «конвертаційних центрів» заблоковано коштів на їх рахунках загальною сумою близько 3 млн. грн., вилучено більше 200 тис. грн. готівкою. На даний час ведеться відпрацювання підприємств реального сектору економіки, що користувалися послугами «конвертцентрів», з метою відшкодування завданих державі збитків.

Економічний ефект діяльності податкової міліції ДФС у Вінницькій області як основний чинник результативності її роботи з початку року склав понад 12 млн. грн. В першу чергу подібного результату вдалося досягти за рахунок активізації заходів із протидії тіньовому сектору економіки, відзначає перший заступник начальника Головного управління ДФС у Вінницькій області, що відповідає за роботу податкової міліції, Віктор Сирватка.



Переглядів: 1973
Поширень: 0