Сьогодні, 27 квітня, начальник головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області Олена Корчака проінформувала про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України у Вінницькій області за 1 квартал 2016 року.

За словами посадовця, на Вінниччині станом на 1 квітня поточного року, середній розмір пенсії складає - 1462 грн., що на 112 грн., або 8% більше ніж на аналогічну дату 2015 року. «Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», прожитковий мінімум для непрацездатних громадян з 1 травня збільшиться на 56 грн., або 5,3% і складе 1130 грн. Усі перерахунки будуть здійснені автоматично, після перерахунку розмір пенсійних виплат не може перевищувати 10740 грн.», - наголосила Олена Корчака.

З 1 травня прожитковий мінімум для непрацездатного населення становитиме 1130 гривень

В ході прес-конференції обговорили питання пенсійного забезпечення різних категорій громадян, проблемні питання призначення пенсії переселенцям та учасника АТО, зміни у законодавстві щодо зарахування порядку визначення заробітку для обчислення пенсії.

«Основним підсумком роботи органів Пенсійного фонду Вінницької області за 1 квартал 2016 року є повне та своєчасне забезпечення фінансування пенсійних виплат 492 тисячам пенсіонерам, з них - 471 тисяча - це одержувачі цивільних пенсій та 21 тисяча - пенсіонери силових структур, які отримують пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, які звільнені з військової служби, та деяких інших категорій осіб», - повідомила Олена Корчака.



Переглядів: 3219
Поширень: 0