На цьому наголошує начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський та зазначає, якщо впродовж січня-квітня 2015 року кількість позапланових перевірок становила 238 , то за цей же період звітного року  - всього 167 або на 71 менше.

За словами високопосадовця найбільше позапланових перевірок 121 або 72,5 відсотки від загальної кількості, проведено з підстав, передбачених ст.78.1.7 Податкового кодексу України. А саме: за підприємствами, що перевірялись, розпочато процедуру реорганізації чи припинення юридичної особи, порушено провадження у справі про визнання банкрутом або подано заяву про зняття з обліку платника податків тощо. Ще 29 перевірок або 17,4 відс. були призначені за наслідками перевірок інших платників податків або отримання податкової інформації про можливі порушення податкового законодавства. На прохання платника податків здійснено 8 або 4,8 відс. перевірок.

Окрім позапланових, впродовж 4-х місяців фіскальна служба Вінниччини здійснила 44 планових перевірки. Руслан Осмоловський нагадує, що з метою зменшення адміністративного тиску на суб’єктів підприємництва та сприяння сумлінним платникам податків, до плану – графіка проведення документальних перевірок відбираються виключно ризикові підприємства, тобто такі, по яких за результатами аналізу наявних інформаційних баз встановлено ризики щодо можливого ухилення від оподаткування.

Ще одним  із різновидів податкового аудиту є зустрічні перевірки. З початку року таких проведено 216. Це на 441 або на 204 відс. менше, ніж за 4 місяці 2015 року.

За словами Руслана Осмоловського, така тенденція до зменшення кількості податкових перевірок, є підтвердженням задекларованих принципів фіскальної служби до мінімізації втручання в діяльність суб’єктів підприємництва та сприяння роботі сумлінних платникам податків.

Підсумовуючи сказане, очільник фіскальної служби Вінниччини додає, що загалом за результатами проведених перевірок, впродовж січня-квітня 2016 року до бюджетів усіх рівнів донараховано 29,1 млн. грн. або на 13,5 млн. грн.  більше, ніж за аналогічний період 2015 року.



Переглядів: 2022
Поширень: 0