Активізація роботи з протидії незаконному обігу підакцизних товарів призвела до значного збільшення кількості вилученої продукції з тіньового ринку. Так, з початку року співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Вінницькій області, в тому числі за участю інших правоохоронних органів, з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на суму понад 21 млн. грн. Зокрема, спирту більше ніж на 18 млн. грн., фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції на понад 1,3 млн. грн., більш ніж на 1 млн. грн. паливно-мастильних матеріалів, тютюнових виробів на суму понад 150 тис. грн. 

Викрито та припинено діяльність двох підпільних цехів по виготовленню підакцизних товарів, у тому числі потужного нелегального виробництва спирту.

З початку року конфісковано підакцизних товарів на суму 270 тис. грн., накладено арешт на майно на загальну суму 13,5 млн. грн.

Детінізації ринку підакцизних товарів чималою мірою сприяли загальнодержавні операції «Акциз-2016» та «Рубіж-2016», що спрямовані на недопущення незаконного переміщення товарів через Державний кордон України, а також на вивільнення ринку для легальної підакцизної продукції, що виготовлена зі сплатою акцизного податку.   



Переглядів: 1732
Поширень: 0