У червні поточного року Вінницькою митницею ДФС перераховано до Державного бюджету України 126,5 млн. грн. За словами її очільника Валентина Калашнікова найбільше у цій сумі податку на додану вартість – 114,4 млн. грн. Наступним за розміром платежем є мито – 11,2 млн. грн. Решта припадає на акцизний податок, єдиний збір, плату за митне оформлення та інші надходження.

Валентин Калашніков наголошує, що з метою недопущення заниження бази оподаткування, митницею постійно здійснюється багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових. Таким чином, протягом червня 2016 року базу оподаткування вдалось збільшити на 14,9 млн. грн. Відтак додаткові надходження до державного бюджету склали 3,5 млн. грн.

Підсумовуючи роботу червня посадовець зазначає, що загалом за звітний місяць Вінницькою митницею ДФС здійснено митне оформлення 110 тис. тонн вантажів, пропущено через митний кордон України 41 тисячу транспортних засобів та 278 тисяч громадян. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень залишається позитивним і становить 13,3 млн.$. Обсяги оподаткованого імпорту склали 13,7 тисяч тонн вартістю 24,7 млн.$. Щодо структури митного оформлення вантажів, то вона практично не змінились. Як і раніше – це сільськогосподарська техніка, сировина для власного виробництва побутової хімії, деревина, лаки та фарби.



Переглядів: 1869
Поширень: 0