„Одним із важливих пріоритетів роботи у 2016 році залишається подальше зниження боргів, і відповідно наповнення бюджетів усіх рівнів, –  зазначив під час підсумкової апаратної наради начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський, – У І півріччі п.р. нам вдалося зберегти позитивну тенденцію та скоротити податковий борг на 7,9 млн.грн., у т.ч. впродовж червня – на 2 млн.грн.”

Найбільше скорочення податкового боргу забезпечено з плати за землю – 12,7 млн.грн., з акцизного податку –  0,6 млн.грн. та з ПДВ –  5,7 млн.грн. Проте, сума боргу залишається ще досить значною. Це 520,6 млн.грн., близько 74 відсотки з якого або 383,7 млн.грн,, – припадає на борг з платежів до Державного бюджету, у т.ч. без банкрутів та призупинення стягнення – 173,4 млн.грн.

За І півріччя податковий борг Вінниччини скорочено на 7,9 млн.грн.

Зважаючи на це, Руслан Осмоловський вважає, що працівникам фіскальної служби регіону необхідно активізувати роботу в напрямку зменшення заборгованості господарників Вінниччини перед бюджетами. Крім цього, працювати з платниками на упередження виникнення боргів.

За І півріччя податковий борг Вінниччини скорочено на 7,9 млн.грн.

Разом із тим попереджає суб’єктів господарювання, що вже скоро ДФС України скористається своїм правом на формування та оприлюднення реєстру боржників. І, напевне, поява назви платника податків та прізвища керівника у такому списку не додасть позитиву підприємству та діловій репутації його очільника.



Переглядів: 2055
Поширень: 0