За перше півріччя цього року до бюджету міста надійшло 1393 млн грн. Порівняно з минулим роком доходи зросли на 40%. Серед іншого це відбулося завдяки збільшення кількості платників податку за рахунок територій, що увійшли до меж міста Вінниці. Про це йшлося сьогодні на засіданні виконкому під час розгляду питання щодо виконання міського бюджету за перше півріччя цього року.

Підсумки виконання бюджету за І півріччя поточного року вказують на досягнення позитивних результатів у його наповненні та фінансуванні видатків. Загальний фонд продовжує відігравати ведучу роль у бюджеті, так як до нього надходить 94% всіх доходів. Основними бюджетоутворюючими податками цього фонду є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Щодо трансфертів з інших бюджетів, то основними є субвенції з державного бюджету. Це соціальна, освітня та медична субвенції.

«По більшості власних і закріплених доходів загального фонду досягнуто значного зростання порівняно з минулим роком. Зокрема, податок на доходи фізичних осіб, де надходження, порівняно з минулим роком, зросли на 56,8%. Це, в тому числі, відбулось за рахунок підвищення розміру середньомісячної заробітної плати і, відповідно, фонду оплати праці, збільшення кількості платників податку та податкових агентів за рахунок територій, що увійшли до меж міста Вінниці», – каже директор департаменту фінансів Наталія Луценко.

По акцизному податку надходження зросли на 71%. Від єдиного податку до бюджету надійшло на 67,2% більше, ніж у минулому році. Крім того, органам місцевого самоврядування в 2016 році передано повноваження щодо державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. А також – державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; реєстрації місця проживання, перебування особи, формування та ведення реєстру територіальної громади м. Вінниці. Адміністративний збір за надання цих послуг зараховується до міського бюджету.

Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість. Серед іншого за рахунок бюджетного фінансування для 19 загальноосвітніх навчальних закладів придбано навчально-комп’ютерні комплекси із мультимедійним обладнанням. Продовжується заміна кухонного обладнання в дитячих садках, придбано 11 пароконвектоматів, а також – 109 ігрових комплексів для дитячих майданчиків. У сфері охорони здоров’я в установах вторинного рівня продовжувалась реалізація програми «Інформатизація галузі охорони здоров’я на 2016-2020 роки». Було придбано 107 комп’ютерів та 3 принтери.



Переглядів: 2540
Поширень: 0