За інформацією управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Вінницькій області, (далі управління) 55 перевірок та розслідувань, пов’язаних із службовою діяльністю, проведені протягом січня-липня 2016 року. З них 13 перевірок відбулось за зверненнями фізичних або юридичних осіб.

За поданнями управління щодо  вжиття заходів реагування,  керівниками підрозділів ГУ ДФС Вінницької області притягнуто до дисциплінарної відповідальності  5 осіб. Ще  до 23 працівників фіскальної служби  вжито заходи дисциплінарного впливу.

Також протягом звітного періоду поточного року до правоохоронних органів направлено матеріали 20  службових перевірок, для прийняття рішення, згідно чинного законодавства. Як наслідок, за результатами розгляду матеріалів перевірок управління, у січні-липні поточного року  правоохоронними органами  Вінницької області в Єдиному реєстрі досудових розслідувань було зареєстровано 9 кримінальних проваджень. За результатами досудового слідства 2 службовим особам територіальних органів ГУ ДФС у Вінницькій області оголошено про підозру та  обвинувальні акти направлено до суду.

Крім того, відносно службових осіб територіальних підрозділів  ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами управляння  складено 2 адміністративних протоколи  про вчинення адмінправопорушення, пов’язаного з корупцією за фактом прийняття ними рішення в умовах реального конфлікту інтересів, які направлено для розгляду до суду. У результаті цього, 1 службову особу визнано винною у скоєнні адміністративного правопорушення.

Утім, у фіскальній службі Вінниччини наголошують, що крім перевірок, одним з пріоритетних напрямків роботи фахівців управління залишається упереджувальна та роз’яснювальна робота серед працівників, а також кандидатів на заміщення вакантних посад. З початку року проведено 241 таких заходів, а саме лекцій, бесід, зустрічей з колективами, публікацій у засобах масової інформації, мережі Інтернет, телебаченні тощо.

Нагадаємо, що в управління працює цілодобовий телефон „довіри” ((0432) 660205). Подзвонивши на нього, можна повідомити про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів ДФС у Вінницькій області або  Вінницької митниці ДФС.

Крім того, з метою реалізації антикорупційного проекту на рівні Державної фіскальної служби України діє сервіс „Пульс” (044) 284-00-07, який приймає інформацію від суб’єктів господарювання та громадян щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників структурних підрозділів та територіальних органів ДФС, проблем, які виникають під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, а також щодо упередження контрабанди.  



Переглядів: 1599
Поширень: 0