Фахівці Держфінінспекції у Вінницькій області виявили порушення, що призвели до втрат, на загальну суму 24,4 млн грн під час ревізії фінансово-господарської діяльності державного навчального закладу «Вище професійне училище № 7 м. Вінниці».

Так, на балансі навчального закладу обліковується земельна ділянка площею 21,7 га у с. Якушинці Вінницького району, вартість якої становить більш як 24 млн грн. ЇЇ заклад отримав наприкінці 2013 року через ліквідацію Якушинецького професійного училища соціальної реабілітації.

На початку 2015 року рішенням Якушинецької сільської ради згадану земельну ділянку без будь-яких дозвільних документів на її відчуження зараховано до земель запасу сільської ради. Отже, через неправомірні дії із землею державі в особі навчального закладу завдано матеріальної шкоди на суму понад 24 млн грн.

Також фінінспектори виявили зайве витрачання майже 90 тис. грн на оплату праці, виплату стипендій, оплату ремонтно-будівельних робіт та комунальних послуг.

Ще майже 270 тис. грн у навчальному закладі було заплановано на утримання понаднормативних посад старшого майстра, юрисконсульта та бібліотекаря, з яких заклад встиг витратити більш як 220 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань двох посадових осіб училища притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії поінформовано Вінницьку місцеву прокуратуру, а матеріали передано на розгляд до Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Нагадуємо, що в Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45 функціонує «телефон довіри». Зателефонувавши за номером (432) 66-28-96 кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ, організацій бюджетних коштів.

Крім того, в інспекції за номером (432) 66-13-92 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Держфінінспекції у Вінницькій області службовим становищем.

Прес-служба Держфінінспекції у Вінницькій області



Переглядів: 3058
Поширень: 0