Впродовж січня-серпня 2016 року платники податку на нерухоме мано відмінне від земельної ділянки перерахували до місцевих бюджетів Вінниччини 20 мільйонів 41,3 тисячу гривень. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського – це майже удвічі більше ніж було перераховано за аналогічний період минулого року.

Високопосадовець додає, що із загальної суми перерахованого податку, понад 15,4 мільйони гривень – це внесок юридичних осіб. Решту коштів перерахували фізичні особи – власники нерухомості.

Наразі на Вінниччині обліковується понад 22 тисячі платників податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, у т.ч. більш ніж 2 тисячі юридичних осіб та близько 20 тисяч – громадян.

Нагадаємо, цьогоріч громадяни сплачують цей податок за 2015 рік на підставі податкових повідомлень-рішень ДФС, за ставками і з урахуванням пільг, які діяли торік. Граничний термін сплати податку фізичними особами завершився 28 серпня.

Щодо юридичних осіб-власників нерухомості, то вони самостійно подають відповідні декларації до фіскальної служби, обчислюють і сплачують податок.



Переглядів: 2166
Поширень: 0