У січні до Державного бюджету України Вінницька митниця ДФС спрямувала 106,2 млн. грн. Про це інформує її очільник Валентин Калашніков,  та додає, що з них до загального фонду надійшло 105,5 млн.грн., а 0,9 млн.грн спрямовано до спецфонду.

Найбільшим за розміром  був податок на додану вартість, який  склав 88,1 млн. Наступним є: мито – 15,6 млн. грн.. Акцизного податку та єдиного збору було перераховано 0,8 млн.грн.. та  0,7 млн.грн. відповідно. Інші надходження  склали 0,12 млн. грн.

За словами Валентина Калашнікова зазначені платежі були сформовані за рахунок того, що протягом січня вінницькі митники здійснили митне оформлення 94 тис. тонн вантажів, пропустили через митний кордон України 32 тисячі транспортних засобів та 202 тисячі громадян.

Сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень у Вінницькій митниці ДФС, є позитивним і становить 18 млн. дол. США. Обсяги оподаткованого імпорту склали 9,5 тисяч тонн вартістю 16 млн. дол. США.

Посадовець нагадує, що фахівці Вінницької митниці ДФС продовжують здійснювати багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових, ретельно перевіряють правильність визначення країни походження товарів, митне оформлення яких здійснено в режимі найбільшого сприяння та з застосуванням режиму вільної торгівлі, а також проводять класифікаційну роботу. Завдяки цьому впродовж січня до Держбюджету додатково вдалось спрямувати близько 4,7 млн. грн.



Переглядів: 1834
Поширень: 0