За перший місяць звітного року місцеві громади Вінниччини отримали у своє розпорядження майже 91,5 млн. грн. єдиного податку. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського – це більш ніж на 44,6 млн. грн. або майже удвічі перевищує очікувані надходження.

За статистикою із загальної суми сплаченого на долю громадян – підприємців припадає близько 57 відсотків або майже 52 млн. грн. Решту перерахували  юридичні особи – спрощенці. Приріст надходжень єдиного податку від фізичних осіб проти січня минулого року перевищив 60 відсотків або 19,6 млн. грн. Отож, песимістичні міркування скептиків, викликані закриттям суб’єктів господарської діяльності наприкінці 2016 року та впродовж першого місяця поточного року – не підтвердились”,  – наголошує високопосадовець.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року стали чинними зміни, які, у деякій мірі посприяли зняттю з держреєстрації непрацюючих підприємців. Зокрема, єдинники І та ІІ груп сплачують тепер податок за новими ставками. А саме, І групи – у межах  до 10 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, ІІ групи – у межах до 20% розміру мінімальної заробітної плати. Тобто, максимальна фіксована ставка для І групи цьогоріч становить не більше 160 грн. (до 10%  від 1600 грн.), ІІ групи –  не може перевищувати 640 грн. (до 20% від 3200 грн.).

Щодо єдиного соціального внеску, то єдинники ІІ та ІІІ груп визначають суму єдиного внеску у розмірі не менше мінімального страхового внеску на місяць, тобто 704 гривні на місяць (3 200 грн. х 22% = 704 грн.), та зобов’язані її сплатити незалежно від того, отримували вони цього місяця дохід чи ні. Для спрощенців І групи мінімальна сума ЄСВ складатиме не менше 0,5 мінімального страхового внеску, тобто 352 гривні на місяць. 



Переглядів: 2115
Поширень: 0