„Якщо упродовж січня-лютого 2016 року до місцевих бюджетів регіону було перераховано понад 569,2 мільйонів гривень податків, зборів та інших платежів, то вже цьогоріч ця сума сягнула майже 887,4 мільйонів гривень”, – зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський, – „Тож наразі можемо констатувати зростання більш ніж у 1,5 рази”.

За словами високопосадовця основним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Його за січень-лютий 2017 року сплачено близько 486,3 мільйонів гривень. Це на 180,5 мільйонів гривень або 59 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Наступним у трійці лідерів місцевого бюджету – єдиний податок, якого за перші два місяці звітного року надійшло від спрощенців у сумі 190,4 мільйонів гривень. Зазначений показник перевищує минулорічний майже на 116,7 мільйонів гривень або на 78 %.

І замикає трійку бюджетоформуючих податків місцевих громад Вінниччини плата за землю. Її впродовж січня-лютого власники землі та землекористувачі  перерахували до місцевого бюджету у сумі близько 102,8 мільйонів гривень, що на 82 мільйона гривень або на 25 відсотків більше надходжень аналогічного періоду минулого року.

Руслан Осмоловський наголошує, що кошти, які спільними зусиллями платників податків, фіскальної служби, місцевої влади та самоврядування, вдається нині забезпечити понад індикативні показники та ще й із суттєвим приростом до минулого року, дозволять громадам у повній мірі реалізувати заплановані інвестиційні проекти, і тим самим суттєво поліпшити соціально-економічний добробут її мешканців.



Переглядів: 1640
Поширень: 0