Сьогодні за участю начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олени Корчаки відбулась прес-конференція, присвячена питанню перерахунку пенсій у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму з 1 травня цього року.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» прожитковий мінімум для непрацездатних громадян з 01 травня 2017 року зріс на 65 грн., або на 5,2% і складає 1312 грн.

«Органами фонду проведено передбачений діючим законодавством перерахунок пенсійних виплат. У бюджеті Пенсійного фонду на ці потреби передбачені відповідні фінансові ресурси. Громадянам не потрібно додатково з цієї причини звертатись до органів Фонду. Усі перерахунки здійснені автоматично», - зазначила Олена Корчака.

Які категорії пенсіонерів отримають збільшену пенсію у травні?

Як зазначалося під час прес-конференції перерахунку підлягали наступні види виплати:

  • мінімальні розміри пенсій та доплата за понаднормовий стаж;
  • мінімальні пенсійні виплати;
  • державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни;
  • підвищення ветеранам війни та членам їх сімей;
  • підвищення жертвам нацистських переслідувань;
  • пенсії за особливі заслуги перед Україною;
  • надбавка донорам;

Також, Олена Корчака наголосила, що перерахунок по кожній пенсійній справі проводився індивідуально. За даними Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, станом на 1 травня 2017 року в області проживає 483,2 тис. пенсіонерів, з них 461,7 тис. – цивільні, 21,5 тис. – військові. Натомість, пенсії, призначені за спеціальними законами не переглядались, окрім надбавок і підвищень, що визначені з розміру прожиткового мінімуму. Також, не підлягали перерахунку і виплати працюючим пенсіонерам, яких станом на 1 травня поточного року з числа пенсіонерів області налічується 75,1 тис. осіб або 15,5% від загальної кількості, які продовжують працювати.

Які категорії пенсіонерів отримають збільшену пенсію у травні?

В результаті перерахунку місячна потреба у коштах на виплату пенсій за травень зросла на 24,7 млн. грн. і становить 842,9 млн. грн. Загалом, середній розмір пенсійної виплати зріс на 51,04 грн. Отож, з початку поточного року на пенсійні виплати спрямовано 3,1 млрд. грн., чим забезпечено своєчасне та у повному обсязі фінансування виплати пенсій та грошової допомоги.



Переглядів: 4198
Поширень: 0