У рамках офіційного візиту до Вінницької області представників нідерландської торгової місії на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні Кейсом Кломпенхаувером, 18 травня у Вінниці відбувся бізнес-семінар, присвячений питанням співпраці України та Нідерландів, а також ознайомлення місцевого бізнесового середовища з інструментами підтримки, які працюють на європейському ринку.

Участь у роботі заходу взяв також голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Відкриваючи роботу семінару, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер відзначив позитивний бізнес-клімат, що панує у Вінницькому регіоні.

У Вінниці відбувся бізнес-семінар «Відкрий для себе Нідерланди. Нові горизонти економічного та фінансового співробітництва»

«Мене тішить можливість бути сьогодні тут, тому що бізнес-клімат тут відкритий, конкурентноздатний і обіцяє справедливі та конкурентні можливості, - зауважив пан Посол. - Склад нашої місії - близько 17 компаній, які відображають 4 сектори голландської економіки. Більшість компаній – малі та середні, і вони справді шукають можливості, як розширити свої мережі, як шукати партнерів і працювати з вами тут, в Україні. І наша місія сьогодні – показати вам, що Нідерланди є надійним партнером для української економіки, і ми готові зробити свій вклад в її інноваційний розвиток».

У Вінниці відбувся бізнес-семінар «Відкрий для себе Нідерланди. Нові горизонти економічного та фінансового співробітництва»

З вітальним словом до учасників семінару звернувся також голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. Керівник області, насамперед, висловив дипломату подяку за візит такої потужної делегації, відтак акцентував увагу на нових можливостях, які відкриваються сьогодні перед українським бізнесом.

«У 2015 році в дуже непростих умовах була підписана економічна частина Угоди про асоціацію з ЄС. Тоді Євросоюз надав для українського бізнесу можливість митних преференцій, і я пам’ятаю, що було чимало думок з приводу того, чи готовий наш бізнес до тих перспектив, які перед ним відкриваються. Сьогодні, у травні 2017 року, ми бачимо, як істотно за ці 2 роки змінюється географія ведення бізнесу, географія пошуку партнерів. І мені дуже приємно, що ми в цій частині дивимося якраз в сторону Європейського Союзу», - зазначив Валерій Коровій.

У Вінниці відбувся бізнес-семінар «Відкрий для себе Нідерланди. Нові горизонти економічного та фінансового співробітництва»

Голова облдержадміністрації підкреслив, що сьогодні можна вести мову про нові можливості для українців і в контексті підписання угоди про безвізовий режим.

«Я переконаний, що це великий крок вперед, який починає формувати нове середовище, як для наших громадян, так і для бізнесу. І позитивний ефект від цього впливу ми відчуємо не раніше, ніж через 5-10 років. Але це середовище інше не тільки з точки зору ментальності, це й долання мовних бар’єрів, можливість представникам бізнесу вільно комунікувати», - зауважив керівник ОДА.

Він також акцентував увагу на тому, що в силу економічного укладу Вінницької області та структури економіки регіону, саме голландський капітал є сьогодні дуже активним учасником багатьох аграрних проектів, що реалізуються в області. Відтак побажав учасникам заходу плідної роботи та позитивних вражень.

В ході семінару спікери інформували учасників засідання про ключові пріоритети, сектори та проекти співпраці України та Нідерландів, наявні фінансові інструменти для малого та середнього бізнесу та ознайомили присутніх з програмами банку FMO в Україні, механізмами підтримки українських експортерів та досвідом проекту державно-приватницького партнерства PIB FoodTechLink в Україні.



Переглядів: 2591
Поширень: 0