Завдяки децентралізації та зусиллям платників податків регіону місцеві бюджети Вінниччини впродовж січня-червня 2017 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросли на 738 мільйонів гривень або майже на 40 відсотків. Про це під час робочої наради за участі начальника управління внутрішньої безпеки ДФС України Ігоря Шкурата повідомив очільник фіскальної служби області Руслан Осмоловський. 

Порівняно з 2016 роком у 1,5 рази збільшились надходження з податку на доходи фізичних осіб (+594 млн.грн.) та єдиному податку (+129 млн.грн.). У 1,2 рази зросла сума сплати податку на майно (+ 65 млн.грн.).

Всього ж за шість звітних місяців до скарбничок місцевих громад надійшло понад 2 мільярда 704,9 мільйонів гривень податків, зборів та інших платежів. При цьому, індикативні показники доходів місцевих бюджетів виконано на 120 відсотків, а понад доведені індикативи надійшло 450,4 мільйонів гривень.

Таким чином, децентралізація та внесення змін до Податкового кодексу, дозволило нині місцевим бюджетам отримати в поточному році майже 1 мільярд 377,8 мільйонів гривень, які дають додаткові можливості з виконання ряду зобов’язань органами місцевого самоврядування.

За інформацією начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського у трійці найважливіших бюджетоформуючих платежів місцевих бюджетів – податок на доходи фізичних осіб (62,9 відсотка надходжень), єдиний податок (14,6 відсотків надходжень) та податок на майно (13,3 відсотка надходжень).

Саме на ці податки необхідно робити ставку при наповненні місцевих скарбничок. Відтак, у тісній взаємодії з органами місцевого самоврядування спільно  та владою на місцях, працювати над розширенням бази оподаткування. А саме, приділяти увагу легалізації тіньової зайнятості населення, залученню до оподаткування самовільно зайнятих земельних ділянок, своєчасному встановленню або внесенню корективів до ставок місцевих податків на наступний бюджетний рік та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки”, – наголосив Руслан Осмоловський.



Переглядів: 1697
Поширень: 0